Sagt om Enerqiklinikens behandlingar 

Michaela slutade röka
Jag har försökt sluta röka flera gånger förr med nikotinplåster, tuggummi eller snus, eller allt samtidigt, och gått igenom ett helvete varje gång. Förpestat världen för min omgivning och varit förtvivlad för att min “bästa” vän har övergett mig. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av akupunkturen, men jag tyckte inte heller att jag kunde förlora så mycket på att prova. Jag rökte min sista cigarett utanför dörren innan jag första gången gick in till Ellinor.

Jag har aldrig varit med om en bättre sluta-röka-period. Lite ledsnad och dåligt humör infann sig men med hjälp av akupunkturen två gånger i veckan i början, och i mellantiden frön i örat att trycka på, så blev det aldrig så illa som tidigare. Känslan av att min “bästa” vän var borta infann sig inte riktigt lika starkt. Det enda jag i början koncentrerade mig på var att klara av att inte röka fram till vårt nästa möte. Jag längtade till varje gång jag skulle tillbaka till Ellinor för då fick kroppen vila och ny energi för att klara tiden till nästa möte. Det blev ett andhål där vi gick igenom hur det hade gått de gågna dagarna, pratade om vad som var svårt och jobbigt, vad som kändes bättre och sedan justerade Ellinor behandlingen efter aktuellt behov. Efter en halvtimmes vila med nålar på olika ställen kändes kroppen och sinnet som om de fått nya depåer. Innan jag lämnade Ellinor satte hon små frön i örat på mig som motsvarade olika punkter i kroppen och olika behov. Punkten för nikotin-beroende, för depression och aggression var oerhört ömma i början, men det avtog allt mer. Det blev så sakteliga allt längre tid mellan besöken tills jag faktiskt tionde och sista gången kände mig redo att klara det själv.

Fortfarande idag kan jag vid stressade stunder när suget faller på använda mig av tryck med nageln på de punkter i örat som Ellinor visade mig. Jag kan rekommendera behandlingen till vem som helst, när som helst. Jag ville inte ens sluta röka, men gjorde det ändå!

/Michaela Green

 Backa