Koppning

...är ett sätt att med vakuum stimulera huden och därigenom påverka inre funktioner.
Bild: Koppning
Används med goda resultat vid behandling av trigger- och/eller aku-punkter – smärtfritt. Jag använder gummikoppar som ett komplement till övrig behandling.

Det finns olika sorters koppning, både vad gäller teori och praxis. I den Traditionella Kinesiska Medicinen (TCM) används de mycket för att stoppa begynnande förkylning, nedre ryggproblem, sträckningar, acne, allmän stagnation i ett område m.m.

En annan form av koppning har länge varit en del av den nordiska folkmedicinen. Då "slogs" en åder, ett kopphorn placerades över ådern och blod sögs ut. Koppningen användes bl.a. vid ryggont och svullna ben, vid hjärtbesvär behandlades vänster ringfinger och vid smärtor i höger armhåla koppades vänster tumme. Satt det onda i trakten av naveln, koppades stortårna.


Koppningsmassage

Koppningsmassage/Cuppingmassage, är ett unikt sätt att med kinesiska gummikoppar skapa ett vakuum och därmed suga upp både muskelmassa och bindväv.

Traditionell massage förutsätter beröring och tryck på muskulaturen. Koppning innebär att man istället arbetar med undertryck som pressar ut röda och vita blodkroppar utanför kapillärerna. Kroppen uppfattar detta som en främmande påverkarn och aktiverar immunförsvaret, och en viss läkeprocess uppstår. Man uppnår också en djup bindvävsmasage, vilket påverkar det vegetativa nervsystemet så att man blir lugn och harmonisk.
Bild: Koppning
Vad händer?

Blodcirkulationen ökar kraftigt, smärtor/spänningar i muskler och onda punkter får möjlighet att släppa sitt grepp.

Slaggprodukter frisätts, sömnen kan bli djupare, tarmrörelserna blir mer "normala" och får man koppning i ansiktet minskar även spänningar i käkar och anletsdragen blir mindre spända.

Vid användning på mage och lår kan man reducera fettvalker och celluliter. Använde med fördel på tennis-/musarm.

KOPPAR ANVÄNDS EJ på de som använder blodförtunnande eller starkt nervlugnande medicin, på åderbråck, på aktuellt trauma, vid stora mensblödningar eller är gravida.
  Backa